Verander lettergrootte
Het is nu do 21. maart 2019, 20:07


Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 5   [ 49 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 08:32 

Geregistreerd: vr 18. maart 2011, 13:34
Berichten: 3241
Goedemorgen,
Ik zat me af te vragen wie hier momenteel nog kijken, maar nog veel belangrijker, wie hier tegenwoordig nog plaatsen en waarom hier nog steeds geplaatst wordt. De eigenaar van dit forum is al sinds begin november niet meer op dit forum online geweest, de hoofdmoderator al sinds half juli vorig jaar niet meer.
Volgens mij(klopt dat?) is iedereen die hier momenteel plaatst ook lid van modelbrouwers.
Waarom blijven die paar mensen dan ook elke keer nog stug hun modellen hier plaatsen? Ik ben er zelf net zo goed schuldig aan natuurlijk. Maar waarom doen we dat eigenlijk.
Laat iedereen die hier nog dingen plaatst even een reactie geven, dan weten we ook hoe levensvatbaar dit forum nog is.
Groeten Mark


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 12:56 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 17. feb 2015, 18:32
Berichten: 1827
Ja, dat vraag ik me ook af.

Maar er is er nu een klein groepje actief dat elkaar vrij trouw volgt en becommentarieert. En die van elkaar wel een beetje weten wat iedereen waard is en wie het zegt. Dat is voor mij waardevoller dan commentaar op het veel grotere en anoniemere Modelbrouwers. ( Ik zit daar ook niet.) Ik kies dus bewust voor het kleinere Plakkers.

Maar als idd de eigenaren en beheerders zich niet meer laten zien, dan wordt het zorgwekkend. :?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 13:19 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 25. nov 2012, 21:11
Berichten: 767
Ik ben het met Huib eens.
Zelf ben ik ook alleen hier actief, (v.w.b. de NL forums dan).

En waarom mensen hier minder posten? Heb geen idee :?:
Tegelijkertijd zie ik namen, die hier actief waren/zijn wel actief posten bij andere NL-sites.
Ook geen idee waarom. :?

Uiteindelijk gaat die versnippering ten koste van het NL modelbouw in het algemeen vrees ik.

_________________
I type like I live. Fast and with lots of mistakes.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 13:48 

Geregistreerd: zo 18. jul 2010, 09:57
Berichten: 1466
Woonplaats: Ede
Ook ik maak me er schuldig aan. Maar bij de buren passeren momenteel een aantal groepsbouwen die mij aanstaan.
Voorheen hadden we die hier ook nog wel eens met een fatsoenlijk aantal bouwers, want wees eerlijk houtje touwtje groepsbouw met 5? 6? bouwers.....
We hebben in het verleden een paar hele leuke GB voorstellen gehad welke helaas om wat voor reden dan ook afgelast zijn, maar met dit soort dingen houd je de mensen wel bij het forum en gaan ze niet aan de wandel.
En dan de ESM, zonder mezelf een schouderklopje te geven, maar ik was een der weinigen die modellen wilde meenemen als promotie voor plakkers.
Kortom, men moet weer een beetje warm lopen voor plakkers Inc.

Dave

_________________
Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker...

Einstein


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 18:32 

Geregistreerd: vr 18. maart 2011, 13:34
Berichten: 3241
Ik denk dat het wel ongeveer ophoudt met een man of zes mensen die hier nog daadwerkelijk wat bouwt. Eigenlijk veel te weinig om een forum voor in de lucht te houden. Volgens mij betaalt grendel namelijk ook nog voor de naam en dergelijke. Ik vind het leuk om hier te delen omdat nog wel geregeld nuttige opmerkingen worden geplaatst. Maar het zou wel leuk zijn als er weer eens wat meer mensen bij kwamen die ook nog eens serieus zouden bouwen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 20:29 

Geregistreerd: di 14. jan 2014, 17:08
Berichten: 1382
Woonplaats: Boskoop
De reden dat ik hier nog steeds post, is omdat ik dit een heel fijn forum vind.
Ik heb niet zo veel met een forum waar er topics rond dolen zoals "welke muziek heb je aan staan", of "wat zijn je andere hobbies".
Verder vind ik het heel fijn dat er eerlijk gereageerd word op je verslagen. Dus, vind iemand iets er niet uit zien dan zegt hij dat ook gewoon, en onderbouwd.
Ook heb ik ontzettend veel geleerd hier.

Ik ook kom wel eens op Modelbrouwers, en ik heb er ook een topic lopen. Dat is een topic van een civiele truck en ik weet dat er op dat forum meer mensen zijn die daar wat mee hebben, dus makkelijker met vragen en zo.

Verder doe ik nog wel eens wat op een internationaal forum, omdat ze daar het hele jaar door groepsbouwen hebben en dat vind ik wel leuk om te doen.
Dat forum heeft trouwens wel zo'n 5000 "leden", dus ook veel kennis in huis. Altijd handig.

Ik persoonlijk vind het erg jammer dat de animo hier zo terug is gelopen. Ik zal dan ook blijven posten, tot het moment dat er helemaal geen reacties meer komen. Ik vind namelijk het schrijven van een topic best leuk om te doen, maar als er geen reacties op komen........ ja dan word het een beetje zinloos in mijn ogen.

Sorry, nu ff stil van mijn kant, ik ben een F-16 GB aan het doen :oops:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: wo 20. jan 2016, 22:33 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 3. aug 2013, 23:52
Berichten: 810
Woonplaats: Eindhoven
Voor mij is dit het enige forum waar ik post. Heb in het verleden wel gepost op Brouwers maar daar mijn topics afgemaakt en geen nieuwe meer gestart. Reden is eigenlijk wel dat de “regels” die Grendel destijd gesteld heeft mij meer aanspreken dan als bij bv Brouwers.

Wat mij nogal stoorde (nog steeds trouwens) bij brouwers is dat er veel niets zeggende postings zijn, soms bestaat een topic van 10 postings met als eerste alleen maar “ik ga deze kit maken” zonder intro en foto’s en dan 9 post van “das mooi” of “heb ik ook gebouwd... “

Kijk toch wel elke dag bij brouwers maar bekijk dan alleen topics die mijn intresse hebben.

Dat er veel zijn die groepsbouwen leuk vinden hebben hier niet zo veel keus. Mischien kunnen we een groepsbouw kalender maken zoals bij International Scale modeller doen, waar Peppie momenteel een F-16 aan het bouwen is. Persoonlijk hou ik niet van de tijdlimiet die gelden bij groepsbouwen, maar vond de houtje touwtje toch wel leuk. :cheesygrin:

Zou wel leuk zijn dat iedereen die groepsbouwsels doen op andere forums het ook hier posten. :behave:

Het is wel verontrustend dat onze grote “leider’ meer post op facebook dan hier en ook dat er een moment is geweest dat een grote groep van forumleden besloten heeft om niet meer te posten hier. Toch vreemd dat hier iemand harstochtelijk afscheid neemt van de modelbouw en een paar maand later elders weer post. Zelf heb ik ook wel last van golf bewegingen in de bouw, laatste maanden veel gebouwd maar kan ook zijn dat er een moment komt dat er maanden niets gedaan wordt. Dat heeft meer te maken met hoe ik mij persoonlijk voel en wat er gaande is, dan dat ik het plezier in de modelbouw ben verloren.

Hopelijk dat als we zo doorgaan er toch meer mensen gaan posten en zo wat meer leven in dit forum krijgen.

Reimer

_________________
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: do 21. jan 2016, 00:35 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 26. feb 2014, 16:34
Berichten: 409
Woonplaats: Rijnsburg (ZH)
Ik post hier omdat ik het fijn vond dat het hier wat kleinschaliger was en dat je elkaar kende zoals bijvoorbeeld de oprichter van dit forum.
Ik volgde zijn bouwverslagen altijd op de voet en vond het geweldig hoe anderen ook ineens het woordje 'wegens' veelvuldig in hun verslagen gingen gebruiken.
Nu Grendel hier niet meer actief is lijkt de ziel er een beetje uit en dat is jammer. Ik houd me graag vast aan 'grote' leiders maar nu ben ik hier de leiding een beetje kwijt.

Op Modelbrouwers kijk ik het nog even aan want ik heb het idee dat ik daar vooral voor de kat z'n k*t aan het posten ben. Koop je voor 100+ euro een kit en aftermarket spullen dan scoor je binnen een paar uur tientallen reacties met hoe geweldig het wel niet is dat je dat gekocht hebt maar bouw je vanuit het totale niets een model dan reageert er soms helemaal niemand. Nee ik gebruik geen aftermarket van dure merken waarmee je trots kunt showen en PE dat bestaat er niet voor wat ik bouw maar ik maak verhip mijn eigen resin aftermarket sets! Ik hoef geen hulde maar is het dan echt zo totaal oninteressant wat ik bouw? Volgende schip ga ik gewoon grijs verven met een kanon erop, dan komen er misschien wel reacties.

Ik voel me tegenwoordig prima thuis op het internationale forum Model Ship World. De lat ligt daar zeer hoog maar ook beginners krijgen er een warm welkom en kunnen rekenen op veel hulp.

Men zegt dat je een verslag niet moet posten voor de ohh's en ahh's en die heb ik ook niet nodig maar af en toe iemand die laat weten het leuk te vinden of een vraag stelt is wel zo prettig. Ik plaats die verslagen eerlijk gezegd het meest omdat ik denk dat anderen het wel leuk vinden, maar als blijkt dat dat niet zo is dan kan ik daar ook wel mee stoppen. Jammer denk ik omdat ik meer scratchbouwers zie 'stoppen' en dan lijkt het straks of modelbouw alleen kitbouw is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind kits zeker niet minder maar modelbouw is breder dan dat

Het valt me wel op dat het op Facebook veel makkelijker is om reacties te krijgen. Als ik een foto plaats van iets dat ik gebouwd heb krijg ik altijd reacties en soms zitten daar leuke vragen of tips tussen. Maar het nadeel van Facebook vind ik dat het allemaal zo snel naar beneden zakt en dat je geen mooi overzicht hebt zoals bij een forum.

@Peppie. Welk internationaal forum bezoek jij? Kan ik ook eens rondkijken.

_________________
Neem ook eens een kijkje op mijn blog over model visserschepen. Alles overzichtelijk bij elkaar.

http://modelfishingships.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: do 21. jan 2016, 01:22 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 6. maart 2011, 15:30
Berichten: 1214
Woonplaats: Hoogeveen
Ik heb me hier destijds aangemeld op aanraden van eelco (die hier ook al vertrokken is), en het beviel me erg goed.
Ik vond de persoonlijke sfeer hier altijd erg fijn.
Ik zit er ook al een poosje mee in mijn maag wat ik zal doen.
Hier blijven posten voor de mensen waarvan de meeste ook op brouwers zitten en mij daar ook zouden kunnen volgen?
Beetje onlogisch eigenlijk.
Daarnaast vind ook ik het erg jammer dat grendel en andere mensen zo ineens met de noorderzon vertrokken zijn.
Ik heb dan ook het idee dat bij de volgende keer dat er voor het forum betaald moet worden, hij er de stekker uit gaat trekken, maar ik kan me vergissen natuurlijk.
Maar ja, we zullen zien wat er gaat gebeuren, maar ik zit er wel aan te denken om hier te stoppen met posten als de swordfish klaar is.
Tenzij de boel weer opbloeit hier, maar dat zie ik nog niet zo gebeuren eerlijk gezegd.
Zonde, want hier kon iedereen altijd eerlijk zijn over andermans werk, zonder dat er direct met modder gegooit werd, op een paar incidenten na tenminste :roll:
Iets met lichtinval was het geloof ik...

_________________
Say you want to stay, you want me to.
Say you'll never die, you'll always haunt me.
I want to know I belong to you.
Say you'll haunt me!

Stone Sour


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Wie kijken hier nog?
BerichtGeplaatst: do 21. jan 2016, 09:14 

Geregistreerd: vr 18. maart 2011, 13:34
Berichten: 3241
Volgens mij is er hier toch met modder gegooid, maar hebben we daar op het forum zelf niets over gezien. Want mensen die over het algemeen veel plaatsten, waren in één keer volledig vertrokken. Het was zo maar over.

Voor wat betreft Brouwers, vaak is het zo dat als het moeilijker wordt dan %$&%$, dan krijg je geen enkele reactie en dat is jammer. Dan heb je kans op een paar reacties van mensen die net wat meer kennis hebben, maar de kans dat ze dan weer in jou topic terecht komen is een stuk minder groot dan hier. Ik bouw natuurlijk vaak 1:72, dat spreekt bij veel mensen al minder aan dan de grotere 1:48 en 1:32 modellen, dus dan is de kans dat je reacties krijgt sowieso al niet zo groot. En daarnaast wil ik van reacties ook graag wat leren, ik wil verder komen qua niveau en ik had altijd het idee dat dat eerder op dit forum, door goed onderbouwde reacties, zou gebeuren dan op Brouwers. Nu zijn er op Brouwers ondertussen wel wat meer bouwers gekomen die een wat hoger niveau hebben, alleen geven die dan weer geen reacties op andere topics.

Facebook plaats ik eigenlijk nooit wat op, want dat is toch ook vaak niets anders dan ooh en aah, je raakt je topics kwijt en de reacties waar nuttige info in staat moet je dan zelf al ergens bijhouden, want anders raken ze ergens in de vergetelheid.

Toch blijkt dat er hier nog wel mensen zitten die niet op een ander forum zitten. Zodoende zal ik hier blijven posten zo lang de boel hier nog bestaat. Want ik vind dat het niveau van de bouwers hier veel hoger ligt dan op brouwers. Verder heb ik geen ervaring met fora en om nou alles in het Engels om te zetten heb ik persoonlijk niet heel veel zin in.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 5   [ 49 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

phpBB.nl Vertaling