Verander lettergrootte
Het is nu wo 27. maart 2019, 00:08


Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 1   [ 8 berichten ]
Auteur Bericht
 Berichttitel: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: zo 24. jul 2011, 18:19 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 8. jul 2010, 18:49
Berichten: 1449
Woonplaats: Hengelo
Mensen, ik ga nog eens een poging doen om een figuur in elkaar te zetten. Martin Visser heeft me tijdens de Almeristaanse BBQ een spoedcursusje figuurschilderen gegeven (dank u dank u ;)) en een figuurtje hier en daar laat een voertuigje toch net iets meer leven. Deze Fallschirmjäger is in 1/16, net iets meer ruimte om techniekjes op los te laten dan 1/35 dus een mooi oefenobjectje :) Leuk projectje voor de verloren uurtjes.

Voor wie ze niet kent...
Afbeelding

[schrijfmodus aan] Afbeelding
Batallion 500 was de para-eenheid van de WapenEsEs (u weet, de in 1925 opgerichte persoonlijke lijfwachten van ene A.H.) naast de al langer bestaande 'normale' Fallschirmjäger. Hij zou op het idee gekomen in september 1943, na Operatie Eiche ("Eik"). Operatie Eiche werd gelanceerd op 12 september en hield o.a. een luchtaanval op Gran Sasso in. De operatie werd gepland door Kurt Student. Tijdens deze aanval bevrijdde een groep Duitse parachutisten de afgezette Italiaanse dictator Benito Mussolini. Otto Skorzeny nam deel aan de raid op bevel van A.H.. De aanval hield een gewaagde operatie in op het Campo Imperatore hotel op Gran Sasso en ze slaagden erin Mussolini te redden, waarbij (blijkbaar) slechts één schot gelost is.

Het 500e werd geleid door Hauptsturmführer Kurt Rybka tijdens zijn gedurfde aanval met parachutisten in zweefvliegtuigen op het hoofdkwartier van Tito buiten Drvar op 25 mei 1944. De inval, genaamd Operation Rösselsprung ("Knight's Leap"), werd beschreven in het 6 juni-nummer van het dagelijks rapport (Wehrmachtbericht). Twee compagnies werden direct gedropt op het hoofdkwartier van Tito, en andere twee zijn geland in DFS 230 zweefvliegtuigen.

De eerste golf van de parachutisten, na een zwaar bombardement door de Luftwaffe, landde in het gebied tussen de grot, (Tito's schuilplaats) en de stad Drvar op open terrein en velen werden neergeschoten door leden van de Partizanen HQ Escort Bataljon, dat bestond uit minder dan 100 soldaten. De tweede golf van parachutisten misten hun doel geheel en landde een paar mijl buiten de stad. Tito was al lang weg toen de parachutisten de grot innamen. Langs de grot liep een pad dat leidt naar een spoorlijn waar Tito aan boord van een trein ging, die hem naar Jajce bracht. Tito was van te voren gewaarschuwd en kon ontsnappen, terwijl de in aantal superiere Partizanen de SS-para's versloegen. Meer dan 800 van de 1.000 para's die hebben deelgenomen aan de operatie werden gedood of gewond.

De overlevenden van het 500e werden opgenomen in het 600e na Operatie Panzerfaust (een poging in oktober 1944, om Hongarije aan duitse kant te houden/dwingen). Hierbij behielden de mannen hun oude rangen en mochten hun onderscheidingen blijven dragen.
In december 1944 werden 2 compagnies verbonden aan Otto Skorzeny's Panzerbrigade 150 tijdens het Ardennenoffensief. Het was de enige gelegenheid waar SS-parachutisten streden tegen de geallieerden, totdat ze zich (later) vluchtend voor de Russen overgaven aan de Amerikaanse troepen in het begin van mei 1945. Na de Ardennen, vocht het 600e aan het Oder Front en in verschillende achterhoedegevechten in Noord-Duitsland aan het einde van de oorlog. Het bataljon werd al met al vrijwel drie keer weggevaagd in de achttien maanden van hun bestaan. Deze rakkers hebben nogal wat meegemaakt dus.

[schrijfmodus eindelijk uit] Afbeelding Nou ja, ik vind het zelf altijd wel interessant om wat meer te weten over wat ik in elkaar plak :)

Tot nu toe...
Deuske
Afbeelding

That's it..
Afbeelding

Het is een al iets ouder doosje van Dragon, maar wel mooie scherpe details. Maakt het schilderen ook eenvoudiger.
Afbeelding

En wat ruimte om zelf wat te verherbouwen. Deze patroontasjes zitten aan een bandolier en hangen dus losjes omlaag. Ik plak ze op een stripje rest PE zodat ze niet strak tegen het lichaam zitten.
Afbeelding

Dit idee dus. Hier en daar nog een beetje bijbuigen.
Afbeelding

De Kar98 iets opgeleukt en de loop en vizier uitgeboord en de gesp voor de draagband uitgehold
Afbeelding

En die heb ik gemaakt van afhaalchinezenaluminium :titter:
Afbeelding

Het manneke gaat er dan zo ongeveer uitzien..
Afbeelding

En heeft wel een kopje met uitstraling, mits goed geschilderd :panic:
Afbeelding

Het begin is er. Ik begin nu maar eens met het moeilijkste, het hoofd. Hier nog nat in een eerste testlaagje, ik schilder het figuur in sterk verdunde laagjes Vallejo. Zo kun je 'streeploos' schilderen al moet er wel een laagje of 5-6-7 overheen. Meer water dan verf dus.
Afbeelding

Goed, nu maar eens zien hoe het uitpakt :D

_________________
Afbeelding

Niet gespoten is altijd mis !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: zo 24. jul 2011, 21:29 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 3. jul 2010, 13:15
Berichten: 1419
Woonplaats: Sittard
Citaat:
En die heb ik gemaakt van afhaalchinezenaluminium


Moeten we eerste langs de afhaalchinees om ons hobby te kunnen beoefenen ;) - wat doen we niet alles voor onze hobby :titter:

Maar de Dragon figuren in 1/16 zijn best mooi, ook qua detail. Let goed op met vallejo verf.
Ken je de spons met bakpapier manier om Vallejo nat te Houden. Gewoon om een natte ( sterk vochtige spons) wat keukenpapier met wat bakpapier overheen , Op het bakpapier je verf mengen en verdunnen. Als je dit bv. in een afsluitbaar Diepvriesbakje doet blijft je verf ongeveer een week zo als je nodig hebt en droost niet uit .

Success ermee..

Gr
Helge

_________________
`I am only wearing black until they invent something darker `

Dark Dudes


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: zo 24. jul 2011, 23:02 

Geregistreerd: ma 20. jun 2011, 23:28
Berichten: 1
Woonplaats: Purmerend
Een mooi figuur ik zal deze zeker volgen omdat ik ook wat meer op figuren ga schilderen.Ik ben nu ook met een buste bezig deze schilder ik ook met Vallejo later wil ik overgaan op olieverf.En wat Helge bedoeld is deze...
http://www.youtube.com/watch?v=Em5B9Y1ziGw
Ik heb hem vanmiddag ook gemaakt als het goed is blijft de verf die je gebruikt er lang goed in.
http://www.youtube.com/watch?v=NMPyLwEh ... re=related


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: ma 25. jul 2011, 16:31 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 16. okt 2010, 22:55
Berichten: 427
Duitsers zagen er in 't echt veel liever en vredelievender uit dan die 1:16 en 1:35 miniatuurtjes willen uitbeelden....... allemaal ouwe veteranen, met een zware baardgrooie ala Lubbers. trouwens jouw model lijkt wel op een waveboard te staan!

maar interessant project, hopenlijk volgt er snel een update want ik ben we benieuwd wat jij er van bakt.

Ook indrukwekkend verhaal, zeker met de foto erbij! :?

Jelle


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: ma 25. jul 2011, 19:06 
Han,

het lijkt werkelijk of je de verdunde Valejo zo over het model heen hebt gesmeerd zonder witte grondlaag. Als ik het verkeerd zie, mag je de volgende regels overslaan, echter vind ik het schier onbegrijpelijk dat je 'n bepaalde kleur wilt realiseren, maar dan op grijs begint... dan heb je niet alleen meer te maken met de dikte van de verf, maar ook met de onderkleur die niet klopt. Je ondergrond komt altijd door de bovenkleur heen en dat kost je dus nog meer lagen.

Bovendien hoef je helemaal niet zo waterig te beginnen. Je zou zelfs het gezicht na de witte grondlaag gewoon in de huidskleur kunnen airbrushen. De reden dat je 'dun' verdergaat, heeft meer te maken met de techniek, die blenden heet: het in elkaar over laten lopen van nog natte kleuren, waardoor je mooiere overgangen krijgt. Dit kun je toepassen als je gaat highlighten of gaat shaden, maar om zo dun te beginnen is eigenlijk (sorry) redelijk nutteloos.

Ik klink wat onaardig voor mijn doen misschien, maar bedoel het niet verrot ;)

Peet


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: ma 25. jul 2011, 20:48 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 8. jul 2010, 18:49
Berichten: 1449
Woonplaats: Hengelo
Thanks guys, ik had zo'n nat palette her en der al eens voorbij zien komen, maar zelf nog niet geprobeerd. Ga ik bij deze zeker eens doen, zeker als er kleuren gemengd gaan worden.

Peter, wat doe je onaardig :lol: Okay, ik heb geen foto geplaatst waar de boel in de primer staat, vandaar jouw opmerking dat ik direct op het plastic aan het verven ben (niet handig bij acryl). Sterker nog, ik heb geprimed met zwart, wegens, dat schijnt ook prettig te werken en zie het steeds vaker, dus dat wou ik maar eens proberen.
M.b.t. de dunheid. ja ok, je hebt gelijk dat dat straks bij het blenden wel moet. Waarom nu al dan? Mijn ervaring met vooral die dikkere verfjes van Vallejo (zand/huidtintjes) is dat daar zoveel krijt (is het denk ik, of pigment?) in zit dat je de boel toch al snel dichtsmeert of strepen trekt. Maar dat kan uiteraard ook aan mijn (weinige figuren-)ervaring liggen hoor.

Dus zodoende mijn hoe en waarommetjes :titter: En uiteraard weer bedankt voor je opmerkingen :ok:

_________________
Afbeelding

Niet gespoten is altijd mis !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: ma 1. aug 2011, 19:55 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 8. jul 2010, 18:49
Berichten: 1449
Woonplaats: Hengelo
Even een kort tekentje van leven dan voor deze rakker. Ben begonnen de boel in de basiskleurtjes te zetten, en dat doe ik lekker rustig aan, anders weet ik precies hoe dat gaat :twisted:

Afbeelding

Het lijkt allemaal nog een beetje hopfalderahatseflats maar de kleuren worden later nog wel naar elkaar toegetrokken. De TL maakt het sowieso al wat feller dan het is.
Afbeelding

De lastigere mixjes die uit 3-4 kleuren bestaan maak en bewaar ik in de kleine potjes die ik over heb gehouden van de Shaun the Sheep doos :ok: Dat moet toch lang goed blijven lijkt me
Afbeelding

Als alle basisverf erop zit, zal ik hier wel een lijstje posten met de kleuren die ik gebruikt heb (voor de liefhebbers :ugeek: )

_________________
Afbeelding

Niet gespoten is altijd mis !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: [WIP] Fallschirmjäger Batallion 500 [Dragon 1/16]
BerichtGeplaatst: wo 3. aug 2011, 09:50 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 4. jul 2010, 11:32
Berichten: 1539
Woonplaats: capelle aan de ijssel
mmoie introductie. Ik zelf vind het ook altijd leuk achtergronden van mijn modellen te weten..Het geeft het iets extra.s in mijn beleving...

in de laatste foto.s zal het dan een beetje hak en tak kleuren zijn...maarre dat gezicht ziet er vind ik al mooi uit. De methode die je voor jezelf nu aan het ontwikkelen bent werkt dus best.

ben benieuwd naar het vervolg...

_________________
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' Seasick Steve


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 1   [ 8 berichten ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

phpBB.nl Vertaling