Verander lettergrootte
Het is nu do 24. jan 2019, 03:54


Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 1   [ 2 berichten ]
Auteur Bericht
 Berichttitel: Groepsprojectvoorwaardentopic.
BerichtGeplaatst: di 19. okt 2010, 23:41 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 1. jul 2010, 23:57
Berichten: 1673
na een jaartje groepsbouwen zijn we tot de conclusie gekomen dat de duur van groepsprojecten er voor kan zorgen dat groepsprojecten al snel stil kunnen komen te liggen omdat de belangstelling weg begint te ebben (zowel bij bouwers als bij lezers).
Aangezien we werken met een maximum van 3 actieve groepsprojecten tegelijkertijd kan dit ervoor zorgen dat mensen die zelf ideeen hebben voor een groepsproject en die ideeën aanleveren uiteindelijk dusdanig "in de wacht" worden gezet dat ze zelf ook af gaan haken waardoor alles uiteindelijk stil komt te liggen.

om dit probleem te ondervangen hebben we er voor gekozen om 3 tijdsduren in te voeren voor groepsprojecten waarbij van elk type in principe maximaal 1 actief is.

voor de spontane ideeën willen we werken met een groepsproject dat maximaal 1 maand duurt vanaf start tot eind, dit om ruimte te bieden aan de spontane ideeën die af en toe naar boven komen borrelen en op die manier te voorkomen dat leuke ideeën al snel doodbloeden. daarnaast willen we ook werken met een middellang (1 tot 3 maand) en een lang (3 tot 6 maand) project om ook ruimte te kunnen bieden aan wat uitgebreidere projecten.
met name bij de langere projecten zal regelmatig (eens per maand) met de projectleider (degene die het project heeft bedacht en opgezet) worden bekeken of een project nog loopt of nog levensvatbaar is en mocht dit niet het geval zijn dan zal het groepsproject voortijdig afgesloten worden om ruimte te kunnen bieden aan een ander project.
Wanneer een groepsproject voortijdig wordt afgesloten zullen de actieve verslagen verplaatst worden naar hun bijbehorende subfora (vliegtuigen, militair, etc.) zodat de overgebleven actieve bouwers alsnog hun verslag af kunnen maken. het is aan de projectleider om te inventariseren welke verslagen dit dienen te zijn (oftewel; de projectleider dient alle deelnemers op de hoogte te stellen van het besluit en na te vragen welk verslag daadwerkelijk afgerond gaat worden)

In de praktijk blijft het zo dat we plek hebben voor maximaal 3 projecten waarvan er dus 1 een korte (1 maand), 1 een middellange (1 tot 3) en 1 een lange (3 tot 6) dient te zijn met als uitzondering dat wanneer er geen lange projecten lopen deze plekken ook gevuld mogen worden met "impulsprojecten" van maximaal een maand.

de korte bouw kan eventueel verlengd worden met 2 weken bij veel belangstelling en activiteit of wanneer het daadwerkelijke bouwen langer duurt dan verwacht, maar NIET omdat deelnemers pas op het laatste moment, vlak voor de einddatum, beginnen met bouwen.
De eindbeslissing om een groepsproject te verlengen ligt uiteindelijk bij de moderator van de groepsprojecten, niet bij de projectleider, en zal alleen overwogen worden op verzoek van de projectleider.

de sinterklaasbouw krijgt vanaf nu af aan een speciale plek (wegens permanent) en zal niet binnen deze maximaal 3 projecten meegeteld worden!

Dat er maximaal 3 projecten actief zijn wil niet zeggen dat er ook 3 actief MOETEN zijn; een groepsproject moet niet opgestart worden omdat het een "verplichting" is maar omdat er animo voor is.


even ter samenvatting:

- ieder project heeft een projectleider die verantwoordelijk is voor het project. dit is de persoon die de groepsbouw heeft opgestart
- maximaal 3 projecten waarvan minimaal 1 "impulsproject" met een maximumduur van 1 maand. als er ruimte is kan er nog een 2e impulsproject worden gestart
- "impulsprojecten" kunnen in overleg met moderator(s) worden verlengd met een duur van maximaal 2 weken
- wanneer een project dood lijkt te lopen is het aan de projectleider om de boel weer actief te krijgen. lukt dit niet dan zal het project voortijdig worden gesloten om plek te geven aan een nieuw project
- projecten zullen regelmatig worden geëvalueerd door/met de moderator. komt hij tot de conclusie dat er niet voldoende activiteit meer is om een project door te laten lopen dan zal hij het besluit nemen om het project te stoppen
- bij het sluiten van een project is het aan de projectleider om alle deelnemers op de hoogte te stellen en te inventariseren welke deelnemers nog actief bezig zijn met hun onderwerp; deze actieve verslagen zullen worden verplaatst naar de reguliere forumgroepen.
- De sinterklaasbouw wordt naast de actieve groepsbouwen geplaatst om ruimte te creëren voor impulsprojecten

hoe gaan we dit allemaal vormgeven?

Well...laten we beginnen bij het begin!
_____________________________________________

"Wat is een groepsproject?"

Een groepproject is een project waarbij meerdere bouwers bezig gaan met modellen die onderling met elkaar te maken hebben. Buiten dat het natuurlijk gewoon leuk is om gezamenlijk ergens aan te werken, is een groepsproject ook een mooie manier om bij elkaar de kunst wat af te kijken of wat meer te leren over een bepaalde periode in de geschiedenis.

Omdat er natuurlijk diverse onderwerpen te bedenken zijn waarbij de één meer tijd nodig zal hebben dan de ander hebben we besloten om de projecten onder te verdelen in 3 klasses; de korte, middellange-, en lange projecten


"Het opstarten van een groepsproject"

Aangezien we met meerdere types groepsprojecten werken gaan er ook verschillende opstartmethoden worden gebruikt. Here's what we bedacht hebben:

-Het korte project

de korte "impulsprojecten" zijn de projecten die spontaan op komen borrelen bij deelnemers of zijn projecten die verder weinig voorbereiding nodig hebben om van start te kunnen gaan; de gebruikelijke gang van zaken hiervoor gaat zijn dat de initiator contact opneemt met de moderator van dienst voor toestemming en vervolgens met welbevinden ( :cheesygrin:) een topic opent met daarin een duidelijke omschrijving van het idee en waarin mensen zich kunnen aanmelden.
Dit topic blijft 7 dagen bestaan en als er voldoende animo blijkt te zijn (een minimum van 6 deelnemers) dan zal er een nieuw subforum worden geopend voor het project waarin de initiator een heldere projectomschrijving zal posten met daarin een overzicht van de deelnemers.

-Het middellange project

de middellange projecten met een looptijd tot 3 maand gaan gestart worden aan de hand van een poll en zijn bedoeld voor onderwerpen zoals bijvoorbeeld het gezamenlijk bouwen van hetzelfde voer-, vlieg-, of vaartuig, het gezamenlijk bouwen van modellen uit één bepaalde gevechtsgroep, een "locatiebouw" (woestijnvoertuigen bijvoorbeeld), etc
De keuze van het onderwerp voor de middellange projecten zal worden gedaan door middel van een poll en deze zal in het groepsbouwdeel worden geopend
De methodiek is hetzelfde als bij de korte projecten; er dienen minimaal 6 gegadigden te zijn om mee te doen en 7 dagen na aankondiging (opening van de poll in dit geval) wordt er een nieuwe subgroep geopend waar de initiator een omschrijvingstopic opent met daarin het doel van het project, de deelnemers en de duur.

-Het lange project

De ruimte voor de langlopende projecten is bedoeld voor projecten met een hele ruime opzet waarin meerdere disciplines zich kunnen uitleven; denk hierbij bijvoorbeeld aan de themaprojecten over een bepaald moment in de geschiedenis, een specifiek conflict, etc.
Qua activering werkt bij het lang project alles hetzelfde als bij het middellange project; het onderwerp zal worden gekozen aan de hand van een poll, bij genoeg deelnemers wordt er naar 7 dagen gestart, etc.

"Aanmelden van nieuwe groepsprojectideeën"


heb je een idee voor een groepsproject, stuur dan een pb naar de moderator van het groepsprojectgebeuren zodat deze kan beoordelen of het een onderwerp is om wat mee te gaan doen en in dat geval toe te voegen aan de ideeënlijst.
Zorg dat je in je pb een heldere omschrijving hebt staan van je idee en in welke categorie het project moet gaan vallen (kort, middellang of lang)

wordt je projectidee aangenomen en vervolgens gekozen als het nieuwe project dan ben je vanaf dat moment de projectleider van het onderwerp en is je eerste taak om in het bijbehorende subforum een topic met de naam "Projectgerelateerde kletshoek" aan te maken en daarnaast een introtopic met daarin de "regels" voor het project, een beschrijving van het onderwerp en de deelnemers.

_________________
What was sundered and undone shall be whole - the two made one.

"If you're offended by any word, in any language, it's probably because your parents were unfit to raise a child"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Groepsprojectvoorwaardentopic.
BerichtGeplaatst: do 8. sep 2011, 11:15 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 1. jul 2010, 23:57
Berichten: 1673
*de boel wat aangepast

_________________
What was sundered and undone shall be whole - the two made one.

"If you're offended by any word, in any language, it's probably because your parents were unfit to raise a child"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 1   [ 2 berichten ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

phpBB.nl Vertaling